Waarom is het écht belangrijk om sterretjes in je voorruit niet onhersteld te laten?

We maken het allemaal wel eens mee, zo’n sterretje in onze voorruit. Het is snel gebeurd en vaak hebben we geen tijd of zin om dergelijke kleinigheid te laten herstellen. Maar heeft dit dan geen gevolgen voor jezelf en voor je auto? Kan je een sterretje onhersteld laten zonder hiervan hinder te ondervinden? Hieronder vind je alvast meer informatie omtrent het belang om het wél te laten herstellen.

Duurzaamheid boven alles

Vandaag de dag zijn voorruiten haast onverwoestbaar. Het is niet aan te raden, maar probeer hem maar eens kapot te krijgen: hooguit een paar kleine krasjes of blutsen, maar geen grote beschadigingen. Dit komt omdat voorruiten – net zoals alle autoruiten – bestaan uit gehard glas. Dit maakt bijvoorbeeld dat er geen splinters ontstaan in geval van een ongeval. Bovendien zijn voorruiten ook gelaagd door middel van een dunne plastic laag die in de voorruit wordt verwerkt. Niet alleen blijft je voorruit zo volledig heel in geval van een botsing, maar het blijft ook uiterst doorzichtig. Maar betekent dit dat een sterretje ongemoeid moet worden gelaten? Neen, in tegendeel: wie zijn voorruit goed behandelt, kan soms boetes, ongelukken en hoge reparatiekosten vermijden.

sterretje voorruitOns zicht, onze veiligheid

Een voorruit zonder het minste schrammetjes is een absolute must voor elke bestuurder, ongeacht het type voertuig. Waarom? Omdat een optimaal zicht van enorm belang is op de baan. Wist je bijvoorbeeld dat maar liefst 90% van de beslissingen die je neemt op de baan gebaseerd is op je zicht? En aangezien je door je voorruit kijkt, bepaalt je vooruit grotendeels deze beslissingen. Niet alleen je zijspiegels of achteruitkijkspiegel zijn dus belangrijk, maar ook je voorruit!

Je kan je voorruit alvast een handje helpen door goed werkende ruitenwissers aan te schaffen. Geen gepiep, gehaper en achterblijvende strepen of krassen: precies wat je wilt hebben! Verder is het ook van belang dat je voorruit voldoende licht doorlaat, aangezien je zicht wordt bepaald door de hoeveelheid licht. Vergeet dus alvast verdonkerende folies, want de kans bestaat dat deze een teveel aan licht blokkeert, waarmee je jezelf in gevaar brengt en je portefeuille, aangezien dergelijke folie je een fikse boete kan opleveren. Het is trouwens ook verboden in België – waar je de voorruit en de zijruiten aan de bestuurder en passagier niet mag tinten. Alleen achteraan mag getint worden!

Verzorg je trouwe vierwieler

Wat velen niet weten, is dat een sterretje ook je auto in gevaar kan brengen. De veiligheid van je auto hangt met andere woorden deels af van je autoruiten, aangezien deze onderdeel zijn van de carrosserie van je wagen. Vertonen deze bepaalde gebreken? Dan kan zelfs de werking van je airbags op een niet al te positieve manier beïnvloed worden.

U ziet: een puntgave voorruit is van groot belang op de weg, zowel voor je eigen veiligheid als deze van je auto! Het vraag niet veel tijd en geld, dus laat de risico’s achterwege. Boetes, ongevallen en hogere kosten: niemand heeft hier nood aan!

Er zijn natuurlijk honderden bedrijven die sterretjes kunnen oplossen – maar ikzelf ga liefst via mijn pechverhelping-verzekering langs bij Touring Glass. Ze hebben veel vestigingen, zijn betrouwbaar en bieden de beste garantie van de hele markt. TOP, noem ik dat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *