Tips voor een lange autorit: hoe doe je dat slimmer

Wij Belgen en Nederlanders gaan graag op vakantie, zowel op zomervakantie als een wintersportvakantie. In de meeste gevallen stappen wij in de auto om naar onze vakantiebestemming af te reizen. Dat zorgt zeker in de vakantieperiodes voor lange files, waardoor jij jezelf moet gaan klaarmaken voor een lange autorit. Dat is niet fijn en oersaai, maar gelukkig zijn er enkele simpele methodes om een lange autorit een stuk aangenamer te maken.

Stap in de nachtelijke uurtjes in de auto

Zeker gezinnen met kinderen kunnen het allerbeste in de nachtelijke uurtjes vertrekken naar de vakantiebestemming. Allereerst is het prettig dat de kinderen nog enkele uren slaap kunnen pakken in de auto en zo dus een deel van de reis compleet missen. Neem wat kussens en een warme deken mee, zodat zij comfortabel achterin kunnen gaan zitten. Mocht je geen kinderen hebben, zelfs dan is het slim om s’ nachts te vertrekken. Dat komt vooral omdat jij de eerste kilometers zonder file kan afleggen en een voorsprong hebt op de rest van de vakantiegangers. Daarnaast kan jij de extra tijd benutten om eens een kleine tussenstop te maken in een leuke stad, bijvoorbeeld voor een hapje en een drankje. Je hebt op de vakantiebestemming zelf alle tijd om even rustig bij te komen van de lange autorit.

Stap in de nachtelijke uurtjes in de auto

Kinderen verwennen met cadeaus

De kinderen kunnen nog wel eens voor de nodige irritatie zorgen tijdens een lange autorit. Het is dus slim om de kinderen bezig te houden en te verrassen. Dat kan jij bijvoorbeeld doen met kleine cadeautjes. Ieder uur of iedere twee uur krijgen zij een cadeau. Je moet denken aan een kleurboek, kleurpotloden en ga zo maar verder. Gelukkig hebben de kinderen alle tijd om de cadeaus uit te proberen tijdens de autorit. Op deze website kan je leuke ideetjes opdoen!

Strek de beentjes

Een groot minpunt aan een lange autorit is dat jij ook een langdurige periode moet blijven zitten. Dat ga je voelen aan de benen, vandaar dat het handig is om zo nu en dan een tussenstop te maken. Strek de beentjes en maak jezelf klaar voor het vervolg van de reis. In het beste geval stop je in de buurt van een speeltuin, zodat de kinderen hun opgekropte energie kwijt kunnen. Mocht dat niet lukken, pak dan even een voetbal of iets dergelijks uit de achterbak. Als je geen haast hebt, dan is het ook leuk om in een stadje te stoppen en een wandeling te maken.

lange autorit

Entertainment op de iPad

Tegenwoordig is entertainment eigenlijk altijd binnen handbereik. Je kan namelijk een iPad of een smartphone meenemen en daarop alle leuke spelletjes, series en films downloaden. NetFlix biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om entertainment voor vertrek te downloaden en offline te bekijken. Let wel op, na een bepaalde periode zal de desbetreffende serie of film wel verdwijnen uit het aanbod. Je kan trouwens ook een kleine speelcomputer meenemen voor de kinderen. Mocht je niet zo van de digitale entertainment zijn, dan kan je ook gewoon leuke spelletjes spelen met kinderen.

Vertrek net wat eerder

Zodra de vakantieperiode begint vertrekken de meeste Nederlanders gelijktijdig naar hun vakantiebestemming en dat is meestal op de eerste zaterdag in de zomervakantie. De Europese wegen maken zich dan op voor ellenlange files. Het is daarom slim om een dag eerder te vertrekken. Je kan dan halverwege een hotelovernachting boeken. Het is wat duurder, maar je ontwijkt de files en je kan met een ontspannen gevoel aan jouw welverdiende vakantie beginnen. Er zijn online voldoende hotelsites te vinden die de beste deals bieden, waardoor je voor een relatief lage prijs al een hotelkamer kan boeken, soms zelfs met een diner inbegrepen.

lange autorit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *