Range Rover Hybrid – duurzame droom op wielen

Elektrisch rijden wordt alsmaar populairder en steeds meer automerken begeven zich in deze markt. Waar voorheen Tesla nog de gedoodverfde trendsetter was is dat tegenwoordig lang niet meer het geval. Zelfs automerken zoals Land Rover begeven zich in deze sector ondanks dat de Amerikaanse fabrikant pas in 2024 verwacht de eerste volledige elektrische Range Rover te introduceren. Op dit moment specialiseren zij zich zowel in auto’s met een brandstofmotor als de Range Rover Hybrid. In onze blog vertellen we meer over de hybride auto’s en welke voordelen deze wagens hebben.

Robuust en comfort gaan hand in hand

Het merk Land Rover is bekend om haar robuuste wagens en optimaal comfort. Feitelijk maakt het niet uit over welk terrein je rijdt, want de in de regel grotere wagens van het automerk kunnen vrijwel ieder terrein trotseren. Met een groot aantal onverharde wegen en ruige terreinen in de Verenigde Staten is het ook niet zo vreemd dat zij zowel in Noord- als Zuid-Amerika een aardige vinger in pap hebben. Maar in Europa zien we de Range Rover ook steeds vaker terug. Vooral vanwege het feit dat je met deze auto prima kunt touren en op vakantie kunt gaan terwijl je geniet van optimaal zit- en rijcomfort.

hybride range rover

Hybride tijdperk

De elektrische auto begon ongeveer 10 jaar geleden aan populariteit te winnen, maar door de lage actieradius van de meeste EV’s hadden veel automobilisten er weinig aan. Dat probleem is tegenwoordig niet meer aanwezig, want niet alleen de actieradius van een EV is aanzienlijk verbeterd, maar er staan ook steeds meer laadpalen langs de wegen, in woonwijken en zelfs op het parkeerterrein van je werkgever of de klanten en partners die je bezoekt. Dus opladen kan altijd! Toch kozen veel mensen voor een hybride auto. Een mooie tussenstap als je milieubewuster wilt rijden en een flinke euro op de brandstofkosten wilt besparen.

In de basis heeft een hybride auto twee aandrijvingen. Één die op brandstof werkt en eentje die gevoed wordt door elektriciteit. Het grote voordeel is dat je veel minder brandstof hoeft te verbruiken om je bestemmingen te bereiken terwijl je nooit kilometers te kort komt. Is de accu leeg schakelt de auto automatisch over op de brandstofmotor en kun je probleemloos de reis vervolgen. Er zijn zelfs hybride auto’s die met de moderne techniek de accu tijdens het rijden op de benzine- of dieselmotor weer kan opladen.

Hybride auto’s van Range Rover

Range Rover Hybrid opladenRange Rover heeft op dit moment een groot aantal verschillende modellen in het assortiment die gebruik maken van hybride motoren. Deze zijn een stuk milieuvriendelijker en zuiniger dan de exemplaren met alleen een brandstofmotor en het is dan ook niet zo vreemd dat de Amerikaanse fabrikant hoog inzet op deze wagens. Land Rover maakt wel een verschil tussen de Plug-in Hybrid (PHEV) en de Mild Hybrid (MHEV).

Het verschil tussen de Plug-in Hybrid en de Mild Hybrid

De Plug-in Hybrid (PHEV) is een wagen die je eenvoudig kunt opladen bij een laadpaal thuis, langs de openbare weg of bij een bedrijfspand. De techniek zorgt ervoor dat er een gemixt vermogen van zowel de elektro- als de benzinemotor afkomstig is en dat er weinig uitlaatemissies zijn. Dus rijdt niet alleen een stuk zuiniger, maar ook milieubewuster. De Mild Hybrid heeft een andere techniek en je rijdt of op de brandstof- of op de elektromotor. Met wel een bijkomstig voordeel dat de elektromotor weer wordt geladen op het moment dat je op de brandstofmotor rijdt. Deze wagen hoef je dus minder vaak op te laden.

hybride range rover

Welke modellen biedt Range Rover aan?

Range Rover staat voor luxueuze en comfort terwijl ze in de regel robuuste wagens fabriceren. Mooie SUV’s en Crossovers maken deel uit van het vrij uitgebreide assortiment van het automerk en je kunt dus nogal wat keuzes maken.

  • De New Range Rover is het vlaggenschip van het automerk en dat zie je al als je naar de auto kijkt. Een rijk interieur, verschillende opties en vooral het rijcomfort zorgen ervoor dat de New Range Rover Plug-in Hybrid je probleemloos naar iedere locatie brengt.
  • De New Range Rover Sport is vergelijkbaar met het vlaggenschip, maar biedt net even iets extra’s. Voor de echte avonturier die ook graag ruw terrein en moeilijk begaanbare wegen wilt trotseren.
  • De Range Rover Velar is een Plug-in Hybrid die niet alleen robuust, maar ook veelzijdig is. Een luxueuze gezinswagen die zowel kleine als grote ritten aangenaam maakt.
  • De Range Rover Evoque is een mooie urban SUV. Met andere woorden een compacte wagen die prima in de stad gebruikt kan worden, maar die niet inlevert op luxueuze en kwaliteit.
  • De Ranger Rover Defender is de meest capabele en robuuste wagen in de familie en maakt iedere rit onvergetelijk. Of je nu over de snelweg vliegt of de steile bergen van Frankrijk en Italië trotseert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *