Opvolgen van je wagen: hoe kies je een systeem voor track & trace voor je nieuwe voertuig?

Het beter opvolgen van je wagen? Dat kan voortaan in enkele stappen! Het enige wat je nodig hebt is een degelijk autovolgsysteem – ook wel track & trace genoemd. Maar hoe kies je nu zo’n systeem?

Particulieren en bedrijven

Vooraleer ik dieper inga op het maken van een juiste keuze, licht ik graag even toe dat track & trace systemen geschikt zijn voor bedrijven én consumenten. Toch zijn de particuliere gebruikers in de minderheid. Bedrijven maken veelvuldig gebruik van track & trace tools om hun wagenpark efficiënter te beheren.

Track & trace systeem dat bij jouw bedrijf en noden past

Weten wat een autovolgsysteem kan doen voor jouw zaak is één ding. Maar effectief het juiste track & trace system kiezen? Dat is al wat moeilijker. Het aanbod is zodanig groot, dat je het bos door de bomen niet meer ziet. Staar je niet blind op de verschillende types en merken hun aanlokkelijke koppen of nieuwsbrieven; begin bij het begin. Dat betekent dat je op voorhand moet kijken naar de beweegreden om te investeren in het track & trace systeem op basis van GPS. Wil je korter op de bal spelen? Of is er sprake van wantrouwen bij je werknemers en wil je de touwtjes nog meer in handen hebben? Als het niet één van bovenstaande redenen is, komt de interesse in een autovolgsysteem allicht voort uit de drang naar efficiënter te willen werken. Op vlak van tijd, maar ook op gebied van geld.

Welke opties wil je genieten?

Om het doel te bereiken van je investering, kan je in een tweede fase beginnen nadenken over de opties die je wens te benutten. Je weet wel, de functies die het track & trace systeem jouw onderneming kan bieden. Ze hangen vaak nauw samen met de mate waarin je controle wenst te bewaren. Of net te verwerven. Mogelijke opties:

  • Navigatiemogelijkheden
  • Schriftelijke of gesproken communicatie
  • Mogelijke koppeling met wagenparkbeheer
  • Gegevens over het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot
  • Uitgebreide rapportages en statistische gegevens
  • Actuele volgfunctie
  • Antidiefstalfunctie

Zoals je weet, loont een investering enkel de moeite als je de juiste partner inschakelt. Daarom raad ik iedereen aan om een erkend installateur te nemen als leverancier. Zo voorkom je eventuele problemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *