Lucid Motors voorgesteld – de luxeconcurrent voor Tesla

Lucid Motors: Een Nieuwe Naam in Elektronische Voertuigen?

Elektrische auto’s bestaan al meer dan een eeuw, maar het is pas sinds kort dat ze voet aan de grond beginnen te krijgen. Opeens, sinds het jaartal omsloeg, beginnen elektrische auto’s veel populairder te worden en vindt je ze sneller staan op de markt. Maar tussen de vele bekende merken staat er één bedrijfsnaam meer uit dan all andere, en dat is niet verbazend wanneer ze zichzelf vernoemd hebben naar een genie in elektrisch wetenschap; Tesla.

Tesla heeft een grip over de Elektrische Voertuig markt met hun meerdere bekende “Tesla Models”. In meeste “top 10” lijsten zul je hun elektrische auto’s minstens een keer langs komen. Je zou bijna zeggen dat er een monopolie op hun naam staat, maar daar hebben ze nog te veel competitie voor. Het lijkt er zelfs op dat er nog een bedrijf op de heuvel staat, klaar om in de ring met Tesla te staan.

lucid motors

Wat is Lucid Motors?

Lucid Motors is een voertuig fabrikant die zich concentreert op het maken van grensverleggende, luxe elektrische automobielen. Ze waren eerst opgericht in 2007 onder de naam Atia, en waren toen gericht op de ontwikkeling van batterijtechnologie voor elektrische auto’s. Echter hadden ze in 2016 hun naam verandert, voordat ze waren overgeschakeld naar de productie van elektrische auto’s.

Ze waren van plan hun eerste auto’s uit te laten rollen voor 2020, maar het duurde nog een tijdje langer. Sindsdien waren hun eerste auto’s eindelijk tot het publiek onthuld op 28 september, 2021, met hun Lucid Motors Air Series, waaronder meerdere varianten beschikbaar waren, en waarvan alle varianten ook nog eens aanpasbaar waren.

De Air Dream Edition, werd onlangs door het Environmental Protection Agency in staat geacht om een toonaangevende afstand van 837 kilometer (520 mijl) af te leggen op een enkele lading! Voor referentie, dat is vanaf het midden van Amsterdam helemaal naar het hart van Londen, en zelfs dan zou je nog rond 300 kilometers van rij-energie overhebben.

Strijd tegen Tesla?

De grote vraag is dan natuurlijk wat voor kogels ze kunnen lossen tegen een strakke tegenstander zoals Tesla. Ze hebben zeker een goede start, maar er is nog meer dat hun positie in de Elektrische Voertuig markt laat uitstaan; Lucid Motors had Peter Hochholdinger aangenomen in 2019 om de productie van hun voertuiglijnen te leiden, slechts een week nadat het nieuws lekte dat de automobiel executive een soortgelijke positie bij Tesla had verlaten.

Peter Hochholdinger is geen naam om naar te lachen; Hochholdinger was meer dan twintig jaar lang een leidinggevende bij Audi voordat hij in 2016 bij Tesla aan de slag ging als hoogste productieleider. Hij overzag Tesla’s voertuigfabriek en gietlocatie in Californië, evenals de faciliteit in Tilburg in Nederland. Hochholdinger was senior directeur van productie voor Audi toen hij naar Tesla vertrok. Hij zal dus wel een goede reden hebben zo’n positie achter te laten voor Lucid Motors.

De toekomst voor Elektrische Voertuigen ziet er goed uit. Wie weet wat er kan komen van Lucid Motors over een paar jaar? Misschien is de top van de berg niet zo eenzaam meer voor Tesla.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *