Entertainment in de auto: hoe kan je je passagiers Netflix of andere streamingdiensten laten bekijken in je auto?

Zo neem je Stranger Things en Peppa Pig mee op reis!

Nu de wereld steeds verder opengaat en de lente en zomer in aantocht zijn, komen de vakantiekriebels vanzelf weer omhoog. De autoreis kan echter best even duren. Beginnen je medepassagiers elkaar in de haren te vliegen of zijn ze toe aan afwisseling? Dan kan het fijn zijn om een film of serie te kunnen streamen. Dit vergt iets meer voorbereiding dan muziek of een podcast luisteren of het lezen van een boek, maar is tegenwoordig heel goed mogelijk vanuit de auto!

De eenvoudigste manier

Heb je een smartphone of tablet? Dan zijn die het meest makkelijk om onderweg te gebruiken. Installeer hierop de app van je favoriete streamingdienst en zoek wat er beschikbaar is voor download. Niet elke rechthebbende heeft hier namelijk toestemming voor gegeven. Heb je een film of afleveringen gedownload, dan kun je deze offline bekijken. Zorg wel dat je je telefoon of tablet op tijd weer kunt opladen, want video’s bekijken vraagt wel wat van je batterij.

De schermgrootte van je smartphone is natuurlijk niet ideaal, daarom gebruik je misschien liever een tablet. Hiervoor worden houders verkocht die je kunt bevestigen aan de hoofdsteun van een autostoel en waar je je tablet in kunt klikken. Vanaf de achterbank kun je zo genieten in een betere zithouding en bovendien heb je je handen vrij om tegelijkertijd iets te kunnen drinken of snacken.

entertainment in de auto passagier

Goed om te weten

Het downloaden werkt echt alleen op smartphones en tablets: open je een dienst via je laptop dan zul je geen downloadknop vinden. Pak je films en series niet te lang van tevoren in, want je downloads worden na een bepaalde tijd automatisch verwijderd. Voor de meeste streamingdiensten geldt dat je downloads 30 dagen blijven staan.

Bij Prime Video en Videoland is het zo dat vanaf het moment dat je aan een aflevering of film begint, deze nog 48 uur beschikbaar is. Disney+ heeft het voordeel dat als je binnen 30 dagen verbinding maakt met de app, je weer opnieuw 30 dagen hebt om je downloads te bekijken.

Wil je even verbinding maken of toch iets online kijken? Dan kun je gebruik maken van mobiel internet of je smartphone als hotspot gebruiken, maar steeds meer auto’s hebben ook een eigen WiFi-hotspot of bieden de mogelijkheid om via een simkaart of dongel internet te verkrijgen. Nog een andere mogelijkheid is het aanschaffen van een MiFi-router.

Veiligheid voor alles

Behalve dat moderne auto’s steeds meer mogelijkheden voor internettoegang hebben ingebouwd, bevatten ze ook steeds vaker Android Auto en Apple Carplay.

Dit zijn systemen waarmee je je telefoon soms draadloos kunt aansluiten op het centrale scherm van je auto. Zo kan je bijrijder bijvoorbeeld ook Netflixen, passagiers op de achterbank kunnen meekijken, je hebt een groter scherm en je kunt je telefoon makkelijker en veiliger gebruiken. De systemen beperken namelijk de hoeveelheid meldingen die je binnenkrijgt en Apple Carplay is te bedienen met Siri.

Vergeet niet ook oortjes of een koptelefoon in te pakken. Een veilige en vermakelijke reis gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *