De hoogtepunten van het Autosalon 2014!

Het Autosalon in Brussel – de 92ste editie om precies te zijn – is nog maar net afgelopen en het was alweer een periode vol hoogtepunten en plezier. Ben je zelf niet kunnen gaan en wil je wel eens weten wat de hoogtepunten van deze editie waren? Lees dan zeker verder, want vandaag gaan we wat dieper in op de hoogtepunten van 2014.

Topeditie dankzij groot aantal bezoekers

Zo’n 585000 bezoekers waren er dit jaar! Dat zegt zeker en vast meer dan genoeg over de populariteit van het Autosalon. Het betekende geen recordeditie, maar met meer dan een half miljoen inwoners kan je toch spreken over een zeker succes, niet? Waarschijnlijk valt het te verklaren door de crisis, die stilletjes aan ons land uitsluipt, en aan een latere periode in januari, waardoor onze portefeuilles toch al iets meer gevuld zijn dan tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode.

De hoogtepunten op een rijtje

Op het autosalon kan je je ogen gerust verwennen, dat is algemeen bekend. Maar dit jaar waren er toch een aantal droomwagens – toch voor velen onder de echte autoliefhebbers – om te bewonderen. Enkele peperdure exemplaren steelden dan ook de show:

 1. Aston Martin, de natte droom van velen, pronkte met maar liefst drie bolides: de Vanquish Volante, de Rapide S en de V12 Vantage S;
 2. Bentley pakte dan weer uit met de Mulsanne Limited Edition: een bijzondere reeks van de limousine als mooi eerbetoon aan het raceverleden van Bentley;
 3. Zowel Lamborghini als Ferrari hebben er een zware concurrent bij met McLaren. Deze stond niet te pronken met het P1 topmodel (is reeds uitverkocht), maar wel met de roadster MP4-12C Spider 50th Anniversary. Een hele boterham, maar och zo mooi;
 4. Porsche onthulde enkele nieuwigheden met haar Macan en Porsche 911 Turbo S Cabrio;
 5. Tot slot hebben we Rolls-Royce die kwam aanzetten met een sportieve zet, namelijk de Ghost V-Specification: een wereldpremière op het Autosalon in Brussel, je zou er voor minder een bezoekje brengen!

De top-10 van het Autosalon 2014

Zoals elk jaar verkoopt de ene auto al wat beter dan de andere. Je eigen smaak kan trouwens ook al weleens verschillen in vergelijking tot de meest verkochte exemplaren. Hieronder vind je nog eens de top-10 terug van de bestverkochte auto’s in België:

 1. Volkswagen Golf
 2. Renault Clio
 3. BMW 3 Reeks
 4. Fiat 500
 5. Renault Megane
 6. Volkswagen Polo
 7. Peugeot 208
 8. Opel Corsa
 9. Ford Fiesta
 10. Nissan Qashqai

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *