Cross-over super populair!

Ze zijn niet meer uit het straatbeeld weg te slagen. De cross-over verovert de wegen helemaal, ondanks zijn recente verschijning. Cross-overs zijn auto’s die twee types combineren. Enerzijds willen ze een ideale stadswagen zijn door grootte, uitstoot en gemak te combineren, anderzijds willen ze voorbereid zijn op het stevigere werk door verhoging en klassiek beschermingsmateriaal. Maar zelfs al gebruiken de meeste eigenaars hun cross-over niet voor het meer off-road parcours: het oog wilt ook wat, en dus werden ze in een mum van tijd populair.

Enkele voorbeelden? Denk aan een automerk, en er rijdt een cross-over van rond. Vaak zijn deze modellen ook gebaseerd op een reeds bestaand model, zoals de Peugeot 3008 bijvoorbeeld die een duidelijk gemodificeerde 308 is. Verder heb je ook nog de Nissan Qashqai, die met z’n “the city is my playground” commercials het doel van de wagen wel erg duidelijk maakt. Ook de Ford Kuga, hoewel een wat zwaarder model, doet het erg goed, en zeker niet alleen voor de chauffeurs die met hun wagen de bergen in willen!

De reden van de vlotte verkoop van dit type wagen is een verhoogd veiligheidsgevoel en het feit dat deze wagen ondanks zijn omvang ook enorm praktisch is. Hij is ruim en groot, maar niet log als een klassieke SUV en kan daardoor nog perfect zijn ding doen in het stadscentrum. Hij is ook groot genoeg genoeg veel te vervoeren: boodschappen doen of shoppen, een kinderstoeltje achteraan, … Ook bij vrouwen is dit een heel populair model: de cross-over voldoet perfect aan alle noden. Bij de meeste vooral de shopping-noden waarschijnlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *