Best of 2012

Met het einde van het jaar in zicht, beginnen steeds meer websites met hun best-of lijstjes. Zo ook verschillende auto-websites en blogs. De beste commercials worden opgelijst, de top sportwagens, de beste middenklassers, de leukste innovaties en ga zo maar door. Het leek me leuk om eens naar mijn persoonlijke favorieten te kijken.

Beste commercial

Ja sorry, boys will be boys. De winnaar in deze categorie is absoluut zonder enige twijfel die van Citroën voor de nieuwe C4. Toen ik die de eerste keer zag was ik direct verkocht. Leuk gevonden, nog niet gedaan en een tof nummertje… En dan dat concept… Transformers! It doesn’t get any better than this!

Beste auto

In deze categorie wint de Fiat 500 in de 2012 editie. Wil je een leuk autootje dat nog voldoende ruimte biedt aan de binnenkant, vinnig uit de hoek komt en zuinig is, zonder aan stijl te willen inboeten? Dan kan je niet mis gaan met de 500. Een echt icoon is het geworden, en niet meer zo knullig als de originele Cinquecento uit de jaren stillekes. Met een zuinige motor kan je ook voor weinig geld mobiel zijn. Eat that, openbaar vervoer!

Beste sportwagen

911

Hier moet ik de lezers van het Duitse Sport Auto gelijk geven en ook kiezen voor de nieuwe Porsche 911. Ook deze is een echt icoon. Als ik ooit eens geld te veel zou hebben, wil ik die absoluut hebben. Ik zou zelfs een oudere willen kopen om zelf helemaal in orde te brengen… maar zelfs die zijn nog prijzig genoeg. Wat een uitstraling… Misschien niet de meest pocherige, maar absoluut degene met het meeste karakter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *