Het moet niet altijd over extravagante auto’s gaan hier. Vandaag eens een intelligenter bericht: we geven 3 handige tips rond autofinanciering mee. Want let’s face it: het is een noodzakelijk kwaad. Er zijn misschien jobs waar je kan geraken zonder auto, maar die zijn zeldzaam. En ga maar eens naar de winkel voor een gezin met 3 kinderen zonder vervoer…
1. Kies op voorhand een budget.
Op voorhand nadenken over hoeveel geld een auto mag gaan kosten, is een goed idee. Of je nu tweedehands zoekt of naar een garage stapt om een fonkelnieuwe uit te zoeken, wanneer je op voorhand hebt nagedacht over een budget, zit je alvast goed. Je kan dat budget laten afhangen van spaargeld, of al eens informeren of je eventueel een autolening kan krijgen.
2. Een autolening.
Autoleningen zijn leningen die dienen om een auto te financieren, uiteraard. Het maakt niet uit of het om een tweedehands of een nieuw voertuig gaat. Het is echter wel zo dat de rente die een autolening heeft heel hard verschilt van bank tot bank. Ga dus zeker op jacht naar de beste rentevoet, want dat kan je veel geld uitsparen. De rentevoeten zijn vaak betwistbaar, zeker wanneer je ook een stukje eigen inbreng kan aanleveren. Ook de looptijd van de lening heeft een invloed op de kosten. Marktleiders als Beobank hebben agenten die met je kunnen onderhandelen!
3. Is leasen een beter idee?
Als je jezelf heel moeilijk zet met een autolening, of je vindt de kosten over de ganse lijn toch wat te hoog, maar je hebt echt een wagen nodig, dan kan je ook eentje leasen. Met een leasecontract heb je een wagen zoals iemand een bedrijfswagen heeft, maar je moet wel zelf betalen in plaats van je werkgever. In ruil krijg je een nieuwe auto, waar meestal alles is inbegrepen: verzekering, onderhoud en vaak ook brandstof – lees goed de opties na.